U trendu

Djordjević (Oslobodjenje): Petković laže Srbe na Kosovu i Metohiji

Predsednik pokreta Oslobodjenje Mladjan Djordjević povo je danas upitao da li će sistem elektrosnabdevanja severa Kosova i Metohije preuzeti prištinska kompanija koja je integrisana u albanski energetski sistem.

On je u saopštenju ocenio da direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i „njegovi stranački drugovi“ ponavljaju da će snabdevanje strujom biti nastavljeno i posle 14. decembra, ali da ih to niko nije pitao.

„Pitali smo da li sistem preuzima prištinska kompanija koja je integrisana u albanski energetski sistem. Da li će ta firma vršiti naplatu, seći struju Srbima, tužiti ih, pritiskati, pretiti i na kraju biti instrument novog proterivanja“, rekao je Djordjević.

U saopštenju se navodi da će snabdevanje severa Kosova i Metohije električnom energijom preći iz ruku Srbije u ruke prištinske firme KOSTT od sredine decembra, i da su Djordjević i Pokret Oslobodjenje „zbog ukazivanja na tu činjenicu došli u sukob sa funkcionerima Srpske napredne stranke (SNS)“.

Djordjević je dodao da ni sudovi na severu Kosova nisu prestali da postoje kada ih je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predao Prištini 2013. godine, ali da je „nestao deo suvereniteta Srbije, pa sudije sada polažu zakletvu na kosovskom ustavu i služe tzv. nezavisnom Kosovu“.

On je zaključio da će „tako biti očigledno i sa energetikom“ i dodao da Petković „laže Srbe na Kosovu i Metohiji“ i da „nastavlja politiku predaje Kosova“.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je u utorak da od 14 decembra neće prestati snabdevanje strujom žitelja severnih opština na Kosovu iz centralne Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.