U trendu

Djordjević: Podrškom Kine do većeg broja domova za stare u celoj Srbiji

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Djordjević razgovarao je danas sa ambasadorom Kine u Srbiji Li Mačangom i predsednicom kineske investicione kompanije (CCIG) Jiang Nan, koja je istakla interesovanje za investiranje u Srbiju, posebno u izgradnju domova za stara lica.

Djordjević rekao je da je saradnja Srbije i Kine uspešna i da postoji prostor za njeno unapredjenje, dodavši da dobar odnos dve zemlje odlikuje visok stepen poverenja i medjusobna podrška po najvažnijim pitanjima, navedeno je u saopštenju.

„Poznato je da Kina ima najbolje izgradjene i opremljene domove za stara lica koji predstavljaju primer celom svetu. Nadam se da će se saradnja sa kineskom kompanijom CCIG ostvariti i da će se, po uzoru na kineske domove jedan takav naći i u Srbiji“, rekao je srpski ministar.

Djordjević je informisao Li Mačanga i Jiang Nan o državnom subvencionisanju privatnih domova kojim se podstiče njihova izgradnja po celoj Srbiji, dodaje se u saopštenju.

„Država aktivno brine o najstarijim gradjanima i želi da uloži dodatna finansijska sredstva i posveti im još više pažnje. Vlada Srbije obezbediće sve potrebne uslove da njeni najstariji gradjani svoju starost provedu u miru i blizu svojih najmilijih“, izjavio je Djordjević.

Ambasador Kine zahvalio je Djordjeviću na dosadašnjoj izuzetno dobroj saradnji, kao i na prilici da se saradnja konstantno unapredjuje.

Predsednica CCIG-a Jiang Nan istakla je da je primetila da u Srbiji postoji nekoliko napuštenih objekata i da je njena kompanija zainteresovana da ulaže u njihovu obnovu i izgradnju novih domova za brigu i negu starih lica, i dodala da veruje da će saradnja sa resornim ministarstvom biti uspešna.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar