U trendu

Djordjević sa ambasadorom Austrije o saradnji

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević razgovarao je sa novopostavljenim ambasadorom Austrije u Srbiji Nikolasom Luterotijem i ocenio da postoji još prostora za unapredjenje saradnje dve zemlje.

„Sa puno nade gledam u predstojeće predsedavanje Austrije Evropskom unijom, posebno imajući u vidu da u okviru Ministarstva za rad rukovodimo pregovaračkim poglavljem sloboda kretanja radne snage i poglavljem socijalne politike i zapošljavanje“, rekao je Djordjević, a saopštilo je resorno ministarstvo.

Ambasador Luteroti zahvalio je na prijemu i pohvalio napore koje Srbija ulaže u evropske integracije, ocenivši ih kao veoma vidljive, što pokazuje i najnoviji izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije.

„Pored otvaranja novih poglavlja, svakako je prioritet predstojećeg predsedavanja dalje praćenje migracionih tokova, u čemu su se Srbija i Austrija pokazale kao pouzdani partneri“, rekao je Luteroti.

On je istakao spremnost dodatnog angažovanja u cilju produbljivanja saradnje i ponovio da Srbija u Austriji ima prijatelja koji nedvosmisleno podržava njen ulazak u Evropsku uniju.

Djordjević je zahvalio na pozivu za otvaranje konferencije „Austrijska iskustva u vezi sa Uredbom 883 EU i Poglavlje 2 – sloboda kretanja radnika“ koja će se održati sledeće nedelje u Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.