U trendu

Đorđević sa Geom o zapošljavanju i migrantskoj krizi

BEOGRAD – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je danas sa ambasadorom Švajcarske u Srbiji Filipom Geom o unapređenju dalje saradnje i tom prilikom zahvalio Švajcarskoj na velikoj podršci u rešavanju migrantske krize.

Đorđević je rekao da se Srbija, kada je u pitanju migrantska kriza, pokazala kao društveno odgovorna zemlja i poslužila kao primer ostalim državama koje se bore sa istim problemom.

„Zahvalni smo Švajcarskoj na velikom razumevanju i podršci Srbiji, posebno kada su u pitanju položaj Roma i migrantska kriza. Želimo da unapredimo saradnju i u oblasti zapošljavanja kako bi našim građanima omogućili nova radna mesta“, rekao je Đorđević.

On je naglasio da je Švajcarska jedna od zemalja koja pruža najveću finansijsku podršku Srbiji, kao i da će u narednom periodu biti uloženi maksimalni napori u unapređenju saradnje dve države iz nadležnosti ministarstva.

Ambasador Ge istakao je da je saradnja sa Srbijom strateški važna i predstavio tekuće inicijative koje Vlada Švajcarske sprovodi u partnerstvu sa Vladom Srbije u oblasti zapošljavanja mladih i unapređenja dualnog obrazovanja.

„Srbija ima dobru poziciju zbog odličnog obrazovanja u oblasti inženjerstva i u IT sektoru, a takođe srpsko tržište je veoma blizu švajcarskom, što je važna prednost. Zbog toga su mnogi švajcarski investitori i privatne kompanije zainteresovani za investiranje u Srbiju“, rekao je Ge.

On je ukazao na oblasti saradnje koje Švajcarska ostvaruje sa Ministarstvom kada je reč o zapošljavanju mladih, migraciji i socijalnoj inkluziji.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike