U trendu

Djordjević: Vučić nije ispunio obećanje i poslao vojsku na Kosovo

Predsednik pokreta Oslobodjenje Mladjan Djordjević izjavio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije ispunio obećanje i poslao vojsku na Kosovo i Metohiju da zaštiti Srbe, iako je to ranije obećao.

„On je veliki i snažan samo u svojim tabloidnim emisijama. U njima preti, zvecka oružjem, priča lovačke priče o tome kako se u mladosti tukao po tribinama, kako je sretao hrvatske huligane po Italiji i tako dalje. A, u stvarnosti uvek podvije rep“, kazao je Djordjević u pisanoj izjavi.

Povodom sukoba specijalnih snaga kosovske policije sa Srbima tokom akcije protiv šverca, Djordjević je upitao šta „treba da se dogodi“ da bi vlast u Beogradu reagovala i „ispunila sopstvene najave“.

Komentarišući sastanak Vučića sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i gradjanima u Raški, Djordjević je ocenio da je taj nastup bio „patetičan“.

„Dok on vodi svoje tabloidne ratove, Srbi na Kosovu i Metohiji su gurnuti u pravi rat, zahvaljujući SNS politici popuštanja. Dali su sve Albancima, sada ostaje samo goli život Srba“, istakao je on.

Djordjević je ocenio da Srbija treba da zatražiti povratak 999 pripadnika bezbednosnih snaga Srbije na Kosovo i Metohiju, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

„Na to Srbija svakako ima pravo. Te jedinice se prema Rezoluciji mogu rasporediti na spoljne granice, kao i na mesta gde žive Srbi i gde je srpska kulturna baština“, dodao je Djordjević.

Vučić je krajem septembra izjavio da će Srbija ukoliko dodje do novog pogroma Srba na Kosovu čekati 24 sata da reaguje NATO, a da će nakon toga sama intervenisati ako reakcija izostane.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.