U trendu

Djukić Dejanović: Izmene Zakona o ministarstvima u Skupštini možda u četvrtak

Funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Djukić Dejanović ocenila je danas da bi u četvrtak, 22. juna, ili dan kasnije u Skupštinu Srbije mogli da stignu predlozi poslanika o izmeni Zakona o ministarstvima.

„Poslanici se pripremaju za izmenu Zakona o ministarstvima i mislim da bi u četvrtak ili petak mogli da stignu u Skupštinu“, rekla je ona za Radio televiziju Vojvodine.

Prema njenim rečima, ako ti predlozi stignu u parlament kada očekuje, Skupština Srbije mogla bi da počne sa radom u subotu, 24. juna.

Dodala je i da će se sa predlozima izmena Zakona o ministarstvima, ako ih bude, upoznati svi poslanici.

„U subotu bi se krenulo sa radom, a za tri dana bismo raspravljali o zakonu, imamo i jedan dan za amandmane… i do 30. juna (zakonskog roka) bi stigli da formiramo vladu“, rekla je Djukić Dejanović.

Ona je navela i da očekuje, ako bude došlo do izmene postojećeg Zakona o ministarstvima, da će u budućoj vladi biti dva nova ministarstva – za evropske integracije i za ekologiju.

Djukić Dejanović je navela i da stranački organi socijalista nisu razgovarali o tome da Goran Trivan bude ministar ekologije, što kao mogućnost najavljuju pojedini mediji.

Potvrdila je da SPS očekuje da funkcioner SPS Branko Ružić bude ministar državne uprave i lokalne samouprave u novoj vladi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.