Djukić Dejanović: Nema dogovora o ulasku SPS u Vladu

Zamenica predsednika Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Djukić Dejanović izjavila je da se ta stranka ni načelno nije dogovorila o ulasku u vladu sa Srpskom naprednom strankom (SNS).

“Bili su razgovori budućeg premijera i predsednika naše partije Ivice Dačiča u kojima je bilo razgovora o programskim nastavcima aktivnosti i iz toga se moglo zaključiti da bismo mogli biti partner u budućoj vladi. Ali, koliko ja znam, ni vremenskih deteminanti, ni personalnih rešenja apsolutno nije bilo u tom razgovoru, a mislim da sam dobro informisana”, rekla je Djukić Dejanović u intervjuu za dnevni list “Danas”.

Ona je dodala da veruje da će predsednik SNS Aleksandar Vučić i ubuduće biti predsednik Vlade Srbije.

“Ne čini mi se da je problem što vlada nije sastavljena, jer je Vučić još u regularnom zakonskom roku odabira ljudi za svoj novi kabinet. Mislim da se ovde radi o potrebi budućeg premijera da uz neke kompromise učini najbolju moguću vladu”, izjavila je Djukić Dejanović.

Ona je ocenila i da je, ako SPS udje u vladu, “normalno” da u njoj bude Dačić, kao predsednik stranke, ali je upitana o tome da bi opet mogla da bude ministarka zdravlja, rekla da nema nikakvih informacija o tome.

Djukić Dejanović je kazala i da u SPS još nisu razgovarali o tome ko će biti njihov kandidat za predsedničke izbore sledeće godine i da je još rano za to.

“Svaka pozitivna ocena i kandidatura Dačića godi našoj partiji, a o tome da li će on biti kandidat odlučiće on i naši organi. On je političar koji traje zato što ima profil kvalitetnog političara, državnika i čoveka”, rekla je Djukić Dejanović.

Upitana o finansijskom stanju SPS, Djukić Dejanović je rekla da stranka finansijski stoji loše.

“Ali nam nisu isključeni ni telefoni ni struja. Da ne živimo komforno, to je sigurno”, rekla je Djukić Dejanović.

Ona je u intervjuu negirala i da Rusija traži da SPS bude u vladi.

(Beta)

Ostavite komentar