U trendu

Đukić-Dejanović osudila uvrede i govor mržnje

BEOGRAD – Ministarka u Vladi Srbije zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović najoštrije je osudila govor mržnje i uvrede na društvenim mrežama povodom vesti da su premijerka Ane Brnabić i njena partnerka dobile sina.

Ministarka je za RTV kazala da je na protestima porastao stepen netolerancije, te da su kreatori tih šetnji nakon vešala otišli i korak dalje.

„Poruke su prosto verbalno nepristojne. Rodilo se jedno dete i mi govorimo na najružniji način o okolnostima, pod kojima će eventualno odrastati dete“, kazala je Đukić Dejanovićeva.

Ona ističe da formulacija koja se izgovara i koja se može naći na društvenim mrežama apsolutno nije u skladu sa težnjom najvećeg broja građana Srbije da je svako rođeno dete naša radost, jer nas ima malo, prenela je pres služba ministarke.

„Rođenje svakog deteta tom detetu daje za pravo da ne bude stigmatizovano u startu, maltene pre nego što je zaplakalo. Jedan cinizam za različitost sam prepoznala upravo u tvitovima. Nije mi jasno da u 21. veku mi treba da razgovaramo da su uvrede, nerazumevanje različitosti, i ružne poruke kod rođenja deteta stil kojim šaljemo neke političke poruke ili osvete ili osujećenja“, kazala je ministarka.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Anonimni

    Da li Vi nesto radite ili samo po istoj matrici svi ösudjujete“ (sve potice od Vas i Vaseg pogresnog pristupa vlasti i etiketiranju drugi -koji ne misle kao Vi) druge . Nije se culo da se javljate kad neko nekoga naziva fasistima lopovima,neprijateljima i drugim ulicarskim nazivima. Zato radite kako treba (preko institucija) a gradjanima prepustite da vrse ocene. Nije Vas posao da samo kukumavcite kako nesto nemozete i kako su drugi protiv Vas Mozda je to posledica neznanja i nepoznavanja necega sto ste preuzeli da radite po Ustavu (zakleli ste na to).

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike