U trendu

Djukić Dejanović za učestvovanje u vlasti

Potpredsednica Socijalističke partije Srbije Slavica Djukić Dejanović izjavila je danas da „misli“ da će ona biti za učešće socijalista u vlasti ako socijalistima budu ponudjeni resori za koje imaju kompetentne i sposobne ljude.

Ona je za Televiziju B92 rekla da još nisu dobili poziv za ulazak u vladu, da je za to još rano, i napomenula da će konačnu odluku o tome doneti stranački organi i predsednik socijalista Ivica Dačić.

„Nema političara ni partije koja u neku ruku ne želi da realizuje svoje predizborne programe kroz učešće u vlasti. Nekada je nepristojno odbiti učešće, ali realnost je nešto što mora biti prethodna instanca za nas političare“, rekla je Djukić Dejanović.

Ona je napomenula da je u vladi prethodne dve godine bilo pojedinačnih tenzija, ali da je jedinstveno donosila sve odluke.

„Imali smo zajedničke ciljeve, rad je bio težak zbog teških reformi, ali je vlada imala apsolutno jedinstvo pri donošenju odluka“, rekla je potpredsednica SPS.

Ona je kazala i da je SPS osvojio pristojan broj glasova na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila, s obzirom na teške reforme koje su sprovedene u protekle dve godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.