U trendu

Djurić: Ako do večeras ne puste Srbe iz Gnjilana nema dijaloga

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić izjavio je da ukoliko Srbi koji su uhapšeni kod Gnjilana ne budu pušteni do večeras dijaloga Beograda i Prištine „neće biti još dugo“.

„Ukoliko do večeras ne budu oslobodjeni, naša poruka je da dijaloga neće biti i neće ga biti za dugo vremena. I to je poruka i predsednika Aleksandra Vučića i poruka koju smo preneli i predstavnicima Evropske unije“, rekao je Djurić na konferenciji za novinare.

On je rekao da su uhapšeni načelnik Kosovsko-pomoravskog okruga Radovan Stojković, direktor filijale Nacionalne službe zapošljavanja Jovan Denić, pripadnik Vojske Srbije koji živi na Kosovu a radi u Vranju Nenad Stojanović i braća Aleksandar i Predrag Djordjević, od kojih je jedan aktivan a drugi penzionisani pripadnik MUP-a Srbije.

Djurić je rekao da je njihov jedini greh taj što nisu podržali formiranje vojske Kosova ili su se javno protivili formiranju te, kako se izrazio, nakaradne formacije.

„Napad je izvršen na brutalan način, po oprobanom scenariju, i desio se potpuno suprotno svemu što je dogovoreno na poslednjem sastanku predsednika Vučića i Federike Mogerini kada je dogovoreno da se ovakve stvari više neće dešavati, a Albanci su preuzeli obavezu da će se prema našoj strani i našim ljudima odnositi sa poštovanjem, a to je svojim prisustvom i rečju garantovala i Mogerini“, rekao je Djurić.

On je dodao da je sporazum i dogovor na taj način pogažen i da je poruka Beograda da oni smesta moraju da budu oslobodjeni.

Djurić je rekao da taj akt kosovske policije smatra uzimanjem talaca.

Kosovska policija potvrdila je ranije danas da je u regionu Gnjilana uhapsila pet osoba zbog delatnosti protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova, a akcija je sprovedena na nekoliko lokacija.Povezane vesti:
Specijalne snage kosovske policije u Pomoravlju uhapsile pet osoba

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar