U trendu

Djurić: Beograd nije dobio nikakva dokumenta od Prištine o ubistvu Ivanovića

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić kazao je danas da Beograd nije dobio nijedan podatak od Prištine o ubistvu nekadašnjeg lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, što, kako je ocenio, govori o nameri onih koji vode istragu.

„Tokom jučerašnjeg dana sam razgovarao sa svim našim nadležnim institucijama, niko nije dobio nijedan podatak iz Prištine i to dosta govori o karakteru same istrage, o nameri onih koji je vode i tvrde u javnosti da saradjuju, a mi znamo da ne saradjuju“, kazao je Djurić za Radio televiziju Srbije.

On je dodao da su tvrdnje da je Beograd dobio informacije iz Prištine „zabrinjavajuće jer Beogradu ništa apsolutno nije stiglo“, kao i da svi gradjani mogu da izvedu zaključak da „tu nije nešto kako treba“.

Kosovski ministar pravde Abeljard Tahiri izjavio je da su kosovske institucije 5. februara dostavile Srbiji tražena dokumenta o toku istrage ubistva Olivera Ivanovića.

Upitan da li će se nešto promeniti nakon današnjeg sastanka Saveta bezbednosti Ujednjenih nacija i opomena upućenih Prištini iz UN, Djurić je odgovorio sa „prećutaću“.

„Samo održavanje sednica Saveta bezbednosti UN užasno nervira separatiste u Pristini jer pokazuje da nista na Kosovu i Metohiji nije rešeno i ako pokušavaju da reše status, ta tema nije regulisana na način koji njima odgovara“, kazao je Djurić i dodao da je sednica prilika za Srbiju da iznese svoje interese i istinu „šta se to tamo (na KiM) dešava“.

Govoreći o Strategiji za Zapadni Balkan, on je ocenio da je to dobra i važna vest za Srbiju jer pokazuje da je ugled Srbije porastao.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.