Đurić: Britanija nedosledna po pitanju KiM

BEOGRAD – Ne može se insistirati na intenziviranju dijaloga u Briselu, a istovremeno imati stav da o problemu Kosova i Metohije ne treba razgovarati u UN, ističe direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i dodaje da stoga u odluci Velike Britanije da ne stavi temu KiM na dnevni red SB UN vidi nedoslednost.

„Srbija nailazi na protivljenje onih kojima odgovara pre svega jačanje albanske pozicije kroz nerešavanje problema“, kazao je Đurić u izjavi Tanjugu i dodao da se vidi diplomatska mobilizacija dela onih koji su 2008. godine i pre toga podržavali jednostranu proglašenu nezavisnost Kosova.

„Svako onaj ko poznaje situaciju na KiM zna koliko je važno da se na najvišem forumu UN razgovara o sudbini naše južne pokrajine i o tome će se sigurno, hteli to Britanci ili ne, u budućnosti raspravljati“, istakao je Đurić.

Upitan da prokomentariše napade na predsednika Srbije Aleksandra Vučića po pitanju Kosova i Metohije, Đurić je kazao da su uzroci tih napada njegova nastojanja da probleme na Kosovu i Metohiji reši.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike