U trendu

Djurić čestitao muslimanima Ramazanski bajram

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić čestitao je danas starešinstvu i svim gradjanima islamske veroispovesti na Kosovu i Metohiji i u ostalim delovima Srbije, Ramazanski bajram.

Djurić je u čestitki poželeo islamskim vernicima da predstojeće praznične dane „provedu u miru i blagostanju i da ih ispune dobrim zdravljem i svakom mogućom srećom, a da duhovne poruke velikog praznika budu svima nama dodatni podsticaj za izgradnju bolje budućnosti naše zajedničke države i društva“.

„Praznični dani, tradicionalno, šalju jasnu poruku da su ljubav, sloga, jedinstvo i tolerancija, neprolazne vrednosti koje doprinose ličnom i opštem napretku. Negujući te vrednosti kao trajno i večno dobro, na najbolji način ćemo doprineti afirmaciji medjuverske i medjunacionalne sloge, a razlike medju nama ćemo čuvati i negovati kao naše najdragocenije bogatstvo“, piše u čestitki.

Djurić je dodao da „uzvišeni dani praznika“ treba da sve upute na medjusobno poštovanje i uvažavanje i da budu putokaz „zbližavanju, dobroti i milosrdju“. 

Muslimani sutra slave Ramazanski bajram, jedan od dva najznačajnija islamska praznika. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.