U trendu

Djurić: Dokument u vezi sa istragom ubistva Olivera Ivanovića originalan

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić rekao je da dokument u vezi sa istragom o ubistvu Olivera Ivanovića koji je predstavljen javnosti „ne samo da nije lažan“, već da je u pitanju originalni dokument tužilaštva Kosova.

U sinoćnjem saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Djurić je, reagujući na izjavu kosovskog ministra pravde Abelarda Tahirija koji je rekao da je dokument koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao lažan, naveo da ga „ni brutalne i brojne pretnje smrću kojima je izložen od strane manjinskog dela javnosti, zato što se usudio da obelodani istinu“, neće sprečiti da nastavi da „ih sve zajedno raskrinkava“.

„Abelard Tahiri svojim lažima demantuje čak i sopstvenog tužioca Sulja Hodžu koji je juče potvrdio da je iskaz Rada Trajković dala i da jeste zatražio produženje pritvora, kao što se u pomenutom dokumentu tužilaštva i navodi“, poručio je Djurić.

Vučić je na konferenciji za novinare u četvrtak prikazao dokument sa pečatom Tužilaštva Republike Kosova, koji sadrži izjavu Rade Trajković kao svedoka u istrazi u ubistvu lidera Gradjanske inicijative SDP a u kojoj je navela da su Ivanovića „stalno pratile“ srpske bezbednosne službe.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)