Đurić: Jeremić poslednji koji treba da govori o Kosovu

BEOGRAD – Član Glavnog odbora SNS Marko Đurić izjavio je danas da je Vuk Jeremić poslednji čovek koji treba da izgovara ime naše južne pokrajine jer, kako je dodao, na srpskoj političkoj sceni nema osobe koja je više i direktnije doprinela samoproglašenoj nezavisnosti Kosova i Metohije.

„Kada bolje razmislim, ni u Prištini nema mnogo političara koji su više od Jeremića obavili posao u prilog albanskom secesionističkom projektu. To mu, očigledno, nisu zaboravili ni kosmetski Albanci, koji su Jeremića u prištinskim medijima pre nekoliko dana, na godišnjicu stravičnog sločina u Starom Grackom, predstavljali kao heroja i zahvaljivali mu na pitanju postavljenom Međunarodnom sudu pravde“, rekao je Đurić, navodi se u saopštenju.

Dodao je da ga ne bi čudilo da Jeremić uskoro dobije i ulicu u Prištini, u blizini bulevara Bila Klintona.

„Činjenica da je na njegovu inicijativu od Međunarodnog suda pravde dobijeno savetodavno mišljenje kojim su mnoge države sveta podstaknute da priznaju jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, stavila je Jeremića u red najvećih boraca za otcepljenje KiM od Srbije“, naveo je Đurić.

On smatra da je Jeremić u pregovorima sa Prištinom dogovorio neke od najgorih sporazuma po Srbiju u istoriji pregovaranja, da su uz Jeremićevo odobrenje Ujedinjene nacije isključene iz pregovora Beograda i Prištine, kao i da se sa svojim kolegama iz tadašnje vlasti „zavukao u mišju rupu kada su albanski secesionisti na KiM proglašavali nezavisnost“.

„Nakon svega, pitam se kako jedan čovek, makar bio i takav beskrupulozni karijerista kao Jeremić, ako ima imalo časti u sebi, može da nastavi da se bavi politikom, kako može da spava mirne savesti i u usta uzima ime naše južne pokrajine“, rekao je Đurić.

Volja naroda može Jeremiću da se ne dopada, ali u demokratiji je glas naroda veoma važan i relevantan, a taj glas je poručio Jeremiću da za njega nema mesta u visokoj politici, dodao je Đurić.

On je naveo da je na poslednjim izborima za predsednika Srbije Jeremić ostvario desetostruko lošiji rezultat od predsednika Vučića – 206.676 prema 2.012.788 glasova.

„Jeremić bi morao da zna da srpska politika nije utočište i popravni ispit za osvedočene gubitnike, koji su podbacili na svim profesionalnim i moralnim poljima i trebalo bi da pokuša da uzme u obzir volju građana čitave naše zemlje i zauvek se skloni iz političkog života“, dodao je Đurić, piše u saopštenju.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Anonimni

    E Djuricu „junacino“po tebi tvojima svi treba da cute samo da podanicki slusaju sta Vi i Vase velicanstvo price jer ste Vi od boga poslati i samo Vi imate pravo da radite sto hocete. To Vase „pravo i znanje“nas je i dovelo do corsokaka iz kojega skoro da nema izlaza Odavno je mudri Njegos (mada nam vise nedaju da je i nas) rekao „barjaktaru darovat Evropu(drzavu) o tome je grehota i misliti..

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike