U trendu

Đurić: Jeremić samog sebe prepoznao u agenturnom delovanju

BEOGRAD – Potpredsednik GO SNS Marko Đurić „čestitao“ je danas predsedniku Narodne stranke Vuku Jeremiću što se sam prepoznao i javio povodom upozorenja na pojavu agenturnog delovanja, iako ga niko nije pomenuo.

Đurić kaže da je potpuno siguran da ljudi iz BIA i drugih domaćih službi, koje je očigledno Jeremić morao da pomene da bi bar nekako sebi dao na značaju, imaju daleko ozbiljnijeg posla nego da se bave nekim ko pati od očigledne manije gonjenja i javno se hvali da ima utisak da ga neki ljdi neprekidno prate i progone.

„Očekujem i pribojavam se da bi u narednom periodu Jeremić mogao da ode i korak dalje u političkom egzibicionizmu, što može biti neestetski, ali svakako u redu dok je u granicama zakona“, saopštio je Đurić.

Umesto toga, navodi funkcioner SNS, Jeremić bi, kada već voli da priča o agenturnom delovanju, za početak mogao da objasni za koje protivusluge je dobio novac od svojih katarskih finansijera i javnosti konačno da odgovore o prirodi njegovih odnosa sa međunarodnim korupcionaškim lancem koji se ovih dana suočava sa postupkom pred američkim pravosuđem.

„Zadivljujuće je koliko heroj prištinskih medija Vuk Jeremić nema stida i srama da se usuđuje da kritikuje sadašnju diplomatsku politiku Srbije. Onu koja je, potpuno suprotno od njegove, dokazala da priznavanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova nije neprovratan proces i da su povlačenja priznanja Kosova moguća kada se radi posvećeno i u interesu sopstvene države“, rekao je Đurić.

Prema njegovim rečima, Jeremić je, ophrvan ovim neobičnim osećanjima i zapažanjima, uspeo da zaboravi da je upravo on glavni akter najvećeg fijaska i najveće sramote u istoriji srpske diplomatije.

„A to je gaženje suvereniteta, teritorijalnog integriteta i dostojanstva svoje zemlje, na njegovu ličnu inicijativu, pred Međunarodnim sudom pravde, i niza katastrofalnih sporazuma koje je sklopio sa separatistima u Prištini, dovodeći Albance na Brnjak i Jarinje gde nikada nisu bili, ukidajući srpske tablice, i terajući srpske diplome u ilegalu“, naveo je Đurić.

Jeremić misli, kaže on, da narod zaboravlja da je za vreme njegove vlasti ukinut čuveni Prištinski korpus, Kosovo jednostrano proglasilo nezavisnost koje je priznalo na desetine država, sproveden pogrom nad srpskim stanovništvom na KiM, pregovori prebačeni iz UN u EU, doveden Euleks na KiM…

Funkcionere SNS navodi da je nepresušna lista „diplomatskog“ doprinosa Jeremića trenutnoj poziciji i Beograda i Prištine, o čemu je detaljno pisao i Vikiliks.

Prema njegvim rečima, Jeremić je poslednji koji sme da priča o diplomatskoj borbi Srbije.

„On je taj koji je 16. januara 2008. godine uveo Hašima Tačija na sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija posvećenu Kosovu i Metohiji, što je bio presedan i prvi nastup predstavnika Prištine u Ujedinjenim nacijama. Slučajno ili ne, samo mesec dana kasnije Kosovo je jednostano proglasilo nezavisnost“, napomenuo je Đurić.

Kada bolje razmislim, zaključio je potpredsednik SNS, posle ovakvog učinka jedino i ostaje bežanje od stvarnosti, laganje sebe i svih oko sebe.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike