Đurić: Lažni rodoljupci „najzaslužniji“ za razbijanje države

BEOGRAD – Na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je za razgraničenje sa Albancima gotovo odmah stiglo je reagovanje „s desna“, Vuka Jeremića i DS S, s optužbom da pristaje na otuđenje dela teritorije, a potpredsednik SNS Marko Đurić „podsetio“ ih je da su upravo oni, svako na svoj način, „najzaslužniji“ za razbijanje države i kosovsku nezavisnost.

Jeremić je, naime, na Tviteru napisao da razgraničenje podrazumeva formalni pristanak Srbije na trajno otuđenje dela svoje teritorije.

Đurić mu je na to poručio da je on poslednji čovek koji treba da uzima u usta Kosovo i Metohiju jer je , kaže, upravo Jeremić, svojim besmislenim potezima, najpre pred Međunarodnim sudom pravde, zatim dovođenjem Tačija na sednicu Saveta Bezbednosti UN mesec dana pre samoproglašenja nezavisnosti Kosova, kao i bezbroj drugih štetnih poteza po državu – dao nemerljiv doprinos secesionističkom pokretu.

Time se, dodaje Đurić, svrstao na čelo najzaslužnijih za jednostrano otcepljenje Kosova i Metohije od Srbije.

„Čovek sa takvim bilansom nema moralno pravo da se izdaje za rodoljuba i borca za državne interese. Nema u Beogradu, ali ima ogromno u Prištini“, naveo je Đurić u izjavi za Tanjug.

Kad je reč o DS S-u, Đurić ocenjuje da je vrhunac licimerja da ta stranka danas optužuje bilo koga da se zalaže za raspad zemlje, jer je upravo ona svojim (ne)činjenjem dala najveći i najkonkretniji doprinos razbijanju države.

„Dok je DS S bio na vlasti, radili su isključivo protiv interesa sopstvenog naroda. Bilans njihove vladavine je jednostrano proglašena nezavisnost Kosova i izlazak Crne Gore iz državne zajednice. Šteta koju je DS S naneo Srbiji i srpskom narodu, nažalost, ima dalekosežne i teško popravljive posledice“, naveo je Đurić.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike