U trendu

Djurić: Napad na momke u Kosovskoj Mitrovi deo taktike zastrašivanja srpskog naroda

Napad na dvojicu srpskih mladića u severnom delu Kosovske Mitrovice je deo organizovane i politički inspirisane taktike zastrašivanja srpskog naroda na toj teritoriji kako bi se izazvala protivreakcija i dalja eskalacija napetosti, izjavio je danas direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić.

On je u pisanoj izjavi naveo da se taj napad ne može se posmatrati van konteksta „albanskih namera da anektiraju severni deo Kosovske Mitrovice“, odnosno da srpski deo grada integrišu u „nekakvu jedinstvenu opštinu Kosovska Mitrovica“.

Prema njegovim rečima, „abanski ekstremisti“ pokazali su da ne prezaju od nasilja, ali je poručio da to neće pokolebati „rešenost srpskog naroda da opstane na Kosovu i Metohiji“.

„Na našu srpsku braću u Kosovskoj Mitrovici apelujem da ne nasedaju na provokacije ove vrste, jer bi svakim nepromišljenim odgovorom zapravo izašli u susret željama i očekivanjima ekstremnih Albanaca koji svakodnevo traže povod za eskalaciju sukoba“, napisao je Djurić.

On je kazao da Albanci imaju mnogo razloga da budu nervozni, a da je na Srbima da budu „strpljivi i promišljeni“ i da ne nasedaju na provokacije te vrste.

„Albanskim ekstremistima još jednom poručujem da ne iskušavaju spremnost Srbije da zaštiti svoj narod na Kosovu i Metohiji, jer ona je nesumnjiva i zasnovana na realnoj snazi“, kazao je Djurić.

Grupa Albanaca napala je sinoć dvojicu srpskih momaka u naselju Bošnjačka mahala, a oni su zbrinuti u Kliničko-bolničkom centru u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.