U trendu

Djurić očekuje reakciju medjunarodne zajednice zbog izjave albanskog ministra o granici s Kosovom

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić izjavio je danas u Beogradu da očekuje reakciju medjunarodne zajednice zbog izjave albanskog ministra za dijasporu Pandelija Majka da 1. januara 2019. granica izmedju Albanije i Kosova više neće više postojati.

Djurić je rekao da je takva izjava albanskog ministra neodgovorna i da samo služi da dodatno pogorša odnose u regionu koji su ionako krhki.

„Enver Hodža je mrtav. Od ‘Velike Albanije’ nema i neće biti ništa“, istakao je Djurić i dodao da granica ne postoji izmedju Kosova i Albanije već Albanije i Srbije u dužini od 111 kilometara.

On je negodovao zato što medjunarodna zajednica ne reaguje na „huškačke“ i „preteće“ poruke koje svakoga dana dolaze od različitih albanskih predstavnika.

„Očekujem i zahtevam reakciiu medjunarodne zajednice. Zamislite da je neko od srpskih predstavnika rekao da će biti ukinuta granica ne prema nekoj od zemalja susednih nego administrativni prelaz. Ne znam kako neko zamišlja da ukida granicu“, rekao je Djurić.

On je naveo i da izjava albanskog ministra još jednom pokazuje koliko su neozbiljni navodi nekih da ne treba ništa da se rešava po pitanju Kosova i Metohije i da konflikt ostane zamrznut.

„Lažu narod da sve može da ostane po starom, šta treba da se čeka da Albanci ispune jednog dana neku od svojih pretnji“, dodao je Djurić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.