U trendu

Đurić: Očekujemo još bolju saradnju sa Kinom

BEOGRAD – Srbija očekuje da 2019. godina bude godina prave ekspanzije sprsko-kineskog prijateljstva, rekao je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Đurić je u pauzi međunarodne konferencije “Inicijativa Pojas i put na Balkanu” rekao da je Srbija veoma zahvalna Kini zbog principijelne politike priznavanja i podrške teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Dodao je da Srbija Inicijativu “Pojas i put” prepoznaje kao deo globalne strategije predsednika Si Đinpinga koja doprinosi saradnji među državama, te da se to uklapa sa srpskom spoljnom politikom.

On je rekao da je Srbija veoma zadovoljna razvojem ekonomske saradnje i zahvalna kineskom narodu i rukovodstvu na tradicionalnoj podršci i prijateljstvu, te da će nastaviti s podrškom politici jedne Kine.

“U budućnosti vidimo razvoj političke i ekonomske saradnje, a poseban impuls tome daju dobri odnosi dva predsednika Aleksnadra Vučića i Si Đinpinga”, rekao je Đurić i dodao da očekuje da u sledećoj godini očekuje još intenzivinijih kontakat na visokom nivou.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike