U trendu

Djurić: Opozicija ne mari za Kosovo

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marko Djurić kritikovao je danas izjavu predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića da je opozicioni blok na korak do formiranja Saveza za Srbiju, čija će ključna tačka politike o Kosovu biti otpor potpisivanju sporazuma koji bi Prištini omogućio stolicu u UN.

On je poručio da opozicija ne mari za Kosovo i da je njihova jedina želja izazivanje veštačke krize i rušenje izabrane vlasti u Srbiji.

„Njihova jedina želja i cilj je da iz najsebičnijih interesa, spreče postizanje bilo kakvog dogovora o našoj južnoj pokrajini, koji bi makar delimično zadovoljio srpske državne i nacionalne interese“, rekao je Djurić, a prenela Srpska napredna stranka.

On je kazao da je „na zahtev“ Jeremića, koji je i bivši ministar spoljnih poslova Srbije, „Medjunarodni sud pravde potvrdio legalnost jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova“.

„Podsećam i njega i njegove saveznike da Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka imaju pet puta veću podršku gradjana nego svi oni zajedno, i da u Srbiji mogu da na vlast dodju samo ako im gradjani to dozvole, a to se nikada neće desiti jer oni su simbol neodgovorne, antidržavne i lopovske vladavine“, dodao je Djurić.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike