Djurić: Počela hajka na Srbe nakon obraćanja Vučića

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić saopštio je da je nakon obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića počeo predvidiv i očekivan pritisak i hajka na Srbe na Kosovu, navodeći da su na administrativnom prelazu Jarinje  privremene prištinske institucije uhapsile Srbina Gorana Stanišića, pod optužbom za navodne ratne zločine.

Prema raspoloživim informacijama, Stanišić, koji je uhapšen  svojom suprugom i sestrom, odvezen je za Prištinu, navodi se u saopštenju.

Goran Stanišić je raseljeno lice sa Kosova i od 1999. godine živi u selu Medjulužje kod Mladenovca, u kom živi i Bogdan Mitrović – simbol hapšenja na osnovu tajnih optužnica Prištine i lažnih svedočenja kosmetskih Albanaca.

Stanišić je često dolazio na Kosovo, poslednji put pre mesec dana, i do juče nikakvih problema nije imao prilikom prelaska administrativnih prelaza.

„Samo nekoliko sati pošto je predsednik Srbije najavio, počeo je predvidiv i očekivan pritisak i hajka na Srbe na KiM. Očigledna je namera Prištine da se, zbog poziva vodjama terorističke OVK za Hag, napravi svojevrsna kontrateža, zarad smirivanja sopstvene javnosti, ali i kako bi pred medjunarodnim institucijama i medijima ponovo pokušali da stvaraju lažnu sliku o Srbima kao zločincima“, naglasio je direktor Kancelarije za KiM.

Dodao je da je hapšenje Stanišića „još jedan u nizu primera zastrašivanja Srba u cilju dovršetka etničkog čišćenja južne srpske pokrajine, naročito severa Kosova i Metohije“.

„Svi oni kojima je to cilj moraju da znaju da ni ovaj, kao ni brojni slični raniji pokušaji, neće slomiti čvrstu volju srpskog naroda da ostanu i opstanu na svojim ognjištima, uz snažnu podršku svoje države Srbije“, kazao je Djurić, navodi se u saopštenju.

On je najoštrije osudio hapšenje Stanišića i „aktiviranje nekakvih tajnih spiskova i lažnih optužnica privremenih prištinskih institucija“ i zatražio njegovo hitno puštanje na slobodu.

Kancelarija za KiM i Republika Srbija obezbedili su svu pravnu pomoć porodici Stanišić, navedeno je u saopštenju.

(Beta)

1 komentar
  1. Anonimni

    Covece ima li u tvojoj glavi ljudskosti i realnosti. Jedno treba biti prioritetno – istina. Svako (bez obzira na nacionalnost) ko je okrvavio ruke treba odgovarati za svoja dela a ne setati slobodno jer od takvih osoba niko nije siguran.

Napišite komentar