U trendu

Djurić: Pokretači sukoba i najveći zločinci na Kosovu se danas predstavljaju kao albanski lideri

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić izjavio je da se ne može prikriti činjenica da su pokretači sukoba na Kosovu i najveći zločinci bili ljudi koji se danas predstavljaju kao politički lideri albanskog naroda.

Djurić je kazao da pretnje „fejsbuk i tviter heroja“ (savetnika vršioca dužnosti ministra spoljnih poslova Kosova Jetljira) Ziberaja, (ministra spoljnih poslova Kosova Bedžeta) Pacolija i (advokata iz Prištine Toma) Gašija jesu deo „tragikomične predstave, koja je u ovom trenitku više komična, ali ima potencijal da postane i tragična“.

„Da tragedija bude veća, na njihovim zločinačkim rukama je jednako krv Srba i Albanaca, i oni danas, kao i devedesetih godina prošlog veka, ne prezaju od zlodela kako bi ostvarili svoje terorističke i kriminalne ciljeve“, naveo je Djurić u pisanoj izjavi.

On je kazao da su svi gradjani Kosova, bez obzira na nacionalnost, taoci njihove krivice, i „oni će očigledno biti spremni da na svaki način spreče da ih sustigne pravda, a bojim se da neće prezati ni od izazivanja novih nemira i sukoba“.

„Oni koji se danas bave politikom na Kosovu, a savest im je čista, bilo zato što su bili premladi za rat ili nisu želeli da učestvuju u privatnoj gerili grupice šefova kriminalnih gangova, moraju da se ograde od ludačkih pretnji i poruka OVK vrhuške i budu glas razuma, a ne učesnici u antisrpskoj histeriji“, istakao je Djurić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.