U trendu

Djurić: Pokušaji destabilizacije na severu Kosmeta neće ostati bez reakcije države

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić izjavio je danas u Leposaviću da „pokušaji narušavanja bezbednosti gradjana Srbije i destabilizacije prilika na severu Kosova i Metohije neće ostati bez odgovora i reakcije države“.

Kako je saopštila Kancelarija za Kosovo i Metohiju, Djurić se u Leposaviću informisao o sve učestalijim napadima na aktiviste Srpske liste, u koje su, prema svedočenjima žrtava, uključeni aktivisti Partije kosovskih Srba i članovi porodice Dragana Jablanovića, kandidata te stranke za gradonačelnika Leposavića.

„Niko ne treba da se plaši nasilnika jer država Srbija je garant bezbednosti gradjana na Kosovu i Metohiji“, kazao je Djurić tokom sastanka sa lokalnim predstavnicima Srpske liste u Leposaviću.

Dodaje se da je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju posetio i aktiviste Srpske liste koji su kako se navodi, „povredjeni u jučerašnjim nasrtajima Marka Jablanovića i njegove supruge, inače sina i snaje kandidata Partije kosovskih Srba za gradonačelnika Leposavića Dragana Jablanovića“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.