U trendu

Djurić preneo Taninu zabrinutost zbog izjava albanskih političara

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić izjavio je danas, u razgovoru sa šefom Misije UN na Kosovu i Metohiji (UNMIK) Zahirom Taninom da Beograd želi puno sprovodjenje dogovora postignutih u Briselu, i preneo zabrinutost Vlade zbog izjava albanskih političkih predstavnika.

„Djurić je Taninu preneo zabrinutost Vlade Srbije zbog serije izjava albanskih političkih predstavnika kojima je produbljena atmosfera nepoverenja u srpsko-albanskim odnosima i učinjen opasan korak ka destabilizaciji regiona“, rekao je Djurić, saošteno je iz njegove kancelarije.

Direktor Kancelarije za KiM rekao je da Zajednica srpskih opština mora biti formirana bez ikakvih odlaganja.

U saopštenju se dodaje da je Djurić zahvalio Taninu zbog dosledne statusne neutralnosti UNMIK-a i rada na zaštiti položaja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, istakavši značaj zaštite imovinskih prava Srba u pokrajini, kako bi se pospešio povratak raseljenih i garantovao opstanak onih koji tamo trenutno žive.

Djurić i Tanin su razgovarali o političkoj i bezbednoj situaciji na Kosovu i perspektivama dijaloga Beograda i Prištine, kao i o neophodnosti da se imovina Srbije, kao i preduzeća i pojedinaca na Kosovu i Metohiji tretira u skladu sa medjunarodnim pravnim standardima, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.