U trendu

Djurić: Pustiti uhapšene državljane Rusije i Srbije

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić danas je zatražio da hitno bude puštena grupa ruskih i srpskih državljana koji su uhapšeni kod Podujeva zbog ilegalnog prelaska administrativne linije izmedju Kosova i Srbije.

„Najoštrije osudjujem tretman kojem je, samovoljom pokrajinske policije i pravosudja, izložena grupa gradjana Srbije i Rusije, privedena u blizini administrativne linije prilikom posete Kosovu i Metohiji, kao i pokušaje političke zloupotrebe ovog slučaja“ naveo je Djurić u pisanoj izjavi.

Policija Kosova saopštila je danas da je grupi od šest ruskih i pet srpskih državljana odredjeno zadržavanje od 48 časova i da će o daljem postupku odlučiti nadležno tužilaštvo posle saslušanja.

Djurić je rekao da se njihovo oslobadjanje namerno odlaže pod izgovorom da sud ima previše posla da bi se bavio njihovim slučajem.

„Naglašavam da je medju privedenima jedna trudnica i jedna maloletna osoba, što ovo sasvim nepotrebno traumatizovanje srpskih i ruskih državljana čini još nečovečnijim“, rekao je Djurić.

On je dodao da je Kancelarija za Kosovo i Metohiju posredstvom oficira za vezu i u saradnji s ruskom diplomatsko-konzularnom mrežom pružila privedenima neophodnu pravnu pomoć.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.