U trendu

Djurić: Srbija nepokolebana u ostvarivanju ZSO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić izjavio je danas u Kosovskoj Mitrovici da Srbija ostaje nepokolebana u borbi za političke ciljeve, medju kojima je jedan od najvažnijih formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO).

Djurić je istakao da je Srbija juče poslala jasnu poruku Evropskoj uniji, koja je 4. aprila proglasila da teče rok od četiri meseca za izradu statuta ZSO i dodao da je jedan od ključnih preduslova za njeno formiranje da Priština prilagodi prvni okvir.

„Videćemo da li govore istinu, mi smo izrazili skepsu i ne verujem da politička volja za to postoji, ali mi ćemo nastaviti da radimo naš posao da se borimo sa  ovim ljudima da ostanemo i opstanemo na ovim prostorima kao država“, rekao je Djurić prilikom obilaska stambene zgrade u naselju Bošnjačka Mahala.

On je kazao da je vlada Srbije na jučerašnjoj sednici odobrila novi paket pomoći i podrške za srpski narod na Kosovu i Metohiji koji podrazumeva stambeno zbrinjavanje, razvoj poljoprivrede, kao i razvoj banjsko-turističkog i lečilišnog kompleksa u Banjskoj.

Prema njegovim rečima, odobren paket znači petostruko više izdvajanje za poljoprivredu u srpskim sredinama kroz  programe podsticaja za stočarstvo i ratarstvo.

„Cilj je da pošaljemo jasnu poruku da našem narodu na KiM pripada ostanak i opstanak, da im se poprave uslovi života“, kazao je Djurić.

On je rekao i da zgrada u Bošnjačkoj Mahali, izgradjena za mlade bračne parove, predstavlja deo velikog programa podrške stambenoj izgradnji na KiM.

Prema njegovim rečima, do sada je izgradjeno 888 stambenih jednica, a do kraja godine biće izgradjene još četiri zgrade. 

Djurić je najavio da će u maju u Kosovskoj Mitrovici biti održan veliki Biznis forum na kome će učestvovati neke od najvećih srpskih kompanija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.