U trendu

Djurić: Srbija spremna na sporazum koji će KiM garantovati najviši stepen autonomije

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić izjavio je danas da kosovski premijer Ramuš Haradinaj treba da prihvati stvarnost da je Kosovo i Metohija deo Srbije, i da je Srbija spremna za sporazum kojim će pokrajini garantovati najviši stepen autonomije, u skladu sa evropskim i svetskim standardima.

„Takodje, spremni smo da garantujemo brojna ljudska prava, uključujući pravo na upotrebu jezika i pisma za žitelje albanske narodnosti u našoj južnoj pokrajini, obrazovanje na maternjem jeziku i mnogo šta drugo. Srbija je država i Albanaca sa Kosova i Metohije i potrebno nam je medjusobno poštovanje i uvažavanje“, naveo je Djurić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Kako je istakao, Srbija, uključujući Kosovo i Metohiju, je jedno društvo i to je realnost koju u Prištini konačno treba da prihvate.

„Dve godine Haradinaj gazi sve sporazume i dogovore i čini apsolutno sve da sruši dijalog Beograda i Prištine. I to čini pred očima celog sveta. Danas veoma loše glumi želju za sporazumom, plasirajući ideje koje su van kontakta sa stvarnošću u Srbiji, čiji je Kosovo i Metohija sastavni deo“, naveo je Djurić.

(Beta)

1 komentar
  1. Anonimni

    haaaaaaaaahaaaaaahaaaaaaaa vic godine

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike