U trendu

Djurić: Sutra u Briselu o Zajednici srpskih opština

Direktor Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiji Marko Djurić najavio je da će sutra u Briselu biti nastavljeni razgovori delegacija Beograda i Prištine o formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO).

Djurić je Radio-televiziji Srbije rekao da će tema razgovora dve delegacija biti i pitanje telekomunikacija, odnosno funkcionisanje Telekoma Srbije na Kosovu i Metohiji.

„Već sutra počinjemo razgovore o ZSO i telekomunikacijama i za nas je jako važno i ključno političko pitanje ZSO ali je važno da Telekom Srbija kao naša kompanija treba nesmetano da funkcionioše na KiM i da može da radi“, rekao je on.

Djurić je podsetio, u vezi formiranja ZSO, da Priština nije uradila ništa da bi ispoštovala taj deo Briselskog sporazuma.

Povodom današnjeg početka radova na mostu na Ibru, koji razdvaja Kosovsku Mitrovica na srpski, severni deo, i južni, albanski deo grada, Djurić je rekao da most neće biti otvoren sve dok ne bude završeno u severnom delu pretvaranje ulice Kralja Petra u pešačku zonu.

„Most neće biti otvoren sve dok ne bude uspostavljen i statički punk Kfora i srpskog dela kosovske policije pored mosta sa severne strane“, rekao je on.

Posredstvom Evropske unije utvrdjeno je da radovi počnu danas, a u skladu sa Sporazumom o mostu i uklanjanju „Parka mira“, postignutim 25. avgusta 2015. godne u Briselu.

Ulica kralja Petra  –  od mosta do Trga Šumadija i Spomenika knezu Lazaru, biće pretvorena u pešačku zonu, a sa obe strane mosta biće izgradjeni kružni tokovi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar