U trendu

Đurić: U slučaju Gujona PR pogazila osnovna načela humanosti

BEOGRAD – Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić najoštrije je osudio privođenje francuskog humanitarca Arnoa Gujona, kritikujući Prištinu, koja mu je zabranila ulazak na KiM.

U saopštenju za medije, Đurić navodi da je „jedini greh Gujona što pomaže Srbima i što uspešno svetom pronosi istinu o stradanjima i obespravljenosti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji“.

Njegovo zadržavanje na administrativnom prelazu Merdare Đuruć vidi kao dokaz suštinske antisrpske prirode pojedinih struktura moći u Prištini.

„Time što je Gujonu zabranila slobodno kretanje Kosovom i Metohijom i obavljanje filantropskog rada, Priština je pogazila elementarna načela humanosti na kojima počiva civilizovan svet“, smatra Đurić.

Dodaje da albanskom narodu nije strana humanost, ali da „pojedine zločinačke strukture u Prištini“ ne znaju za humanost, ili, primećuje, misle da Srbi imaju manja prava od ostalih ljudskih bića.

„Današnja suluda odluka da se Gujonu praktično zabrani rad potpuno razotkriva šovinističku prirodu dela vladajućih struktura u Prištini, i međunarodna zajednica mora da bude alarmirana ovakvim pozivom na uzbunu, jer sledeći korak može biti samo zatvaranje Srba u geta i njihovo formalno stavljanje u rang bića drugog reda“, zaključuje Đurić.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike