Đurić upoznao delegaciju Senata SAD sa položajem Srba na KiM

BEOGRAD – Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić danas je u Beogradu delegaciju Senata SAD informisao o stanju i položaju Srba u južnoj pokrajini i političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji.

Đurić je sagovornike upoznao i sa tokom i perspektivama dijaloga Beograda i Prištine, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Direktor vladine Kancelarije je naglasio da Priština više od pet godina blokira uspostavljanje Zajednice srpskih opština, najvažniji deo Prvog briselskog sporazuma, na koji se odnosi šest od petnaest tačaka.

Đurić je istakao posvećenost državnog vrha Srbije kompromisnom sveobuhvatnom rešavanju kosmetskog pitanja isključivo mirnim putem.

„Beograd će nastaviti da traga za kompromisom, to je za nas pitanje opstanka i ekonomskog razvoja“, rekao je direktor vladine Kancelarije za KiM.

Sastanku sa delegacijom Senata SAD, koju predvodi viši savetnik u Odboru Senata za međunarodne odnose Sara Stoun, prisustvovala je i šefica Odeljenja za politička pitanja ambasade SAD u Beogradu Ejmi Hud, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike