U trendu

„Do dogovora s Prištinom neće doći, jer Albanci to ne žele“

Do dogovora sa Prištinom neće doći, jer Albanci to ne žele, ocenio je ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić.

On je rekao da razgraničenje Kosova nije ideja od juče, da se o tome priča godinama unazad i da je Srbija 2005. godine imala ponudu od međunarodne zajednice za podelu Kosova.

„Treba voditi mudru politiku. Siguran sam da to Priština neće prihvatiti, ali oni će biti odgovorni“, kaže Dačić i dodaje da se SAD najviše zalažu za postizanje nekog dogovora.

On je dodao da oni to čine zato što su videli da stvar nije završena.

„I danas pričaju da je 116 zemalja priznalo Kosovo, što je laž. Cela ta tvorevina zasnovana je na lažima i zločinima“, ističe Dačić.

„Nemačka i Velika Britanija nagovaraju Haradinaja da ne ukine takse na robu iz Srbije i Crne Gore“, kaže Dačić, naglašavajući da je na sceni zamena uloga.

„Neko misli da je Haradinaj hrabar, a oni ništa ne rade bez spoljne podrške. U ovom slučaju, Amerika im izmiče tlo ispod nogu i okreću se drugima. Amerika neće da dozvoli da Srbija bude konstruktivna, a da Kosovo bude loše, jer to ruši njihovu koncepciju“, navodi Dačić.

On je u emisiji „Puls“ BN televizije kazao i da je Balkan uvek bio bure baruta, ali da je neko sa strane stalno potpaljivao fitilj.

„Kad se neko iz Bosne i Hercegovine sretne u Sidneju ili Njujorku, tada smo kao braća rođena, a ovamo ratujemo. Treba da bude obrnuto, da radimo za zajedničke interese“, kazao je Dačić, objavljeno je na sajtu BN televizije.

„Ako Erdogan kaže da je njihova “žila kucavica“ u Sarajevu, ja isto tako kažem da je naša žila kucavica u Banjaluci ili Bijeljini, ne vidim u čemu je problem“, rekao je Dačić.

Srbija bi trebalo da uči od Hrvata i Slovenaca koji su raspad Jugoslavije iskoristili za svoje interese. „Mi Srbi volimo da pričamo, a da ništa ne radimo“, kaže Dačić, preneo je Tanjug.

„Ćutite i radite, zato treba da imamo plan. Onaj ko se busa u prsa neće nikad ništa da uradi“, poručio je on.

(Tanjug)

5 komentara
 1. Anonimni

  Priznajte, da Šiptari imaju više m**a, Slepci se samo ku**e, Sad ste „mirotvorci“.Ne ide to burazeru..i Duško Dugouško je bio faca.

 2. Anonimni

  Nije on gnjida, on je ŠEF Diplomatije Republike Srbije.Nekada se diplomatija izučavala, sad može bilo ko, samo da ima sluha i da to Winetoo odobri.Wigwam je mobilan.

 3. Anonimni

  Ko je ono 1999 naterao onog generala da potpiše prodaju Kosova? Objavite više taj Briselski sporazum, koji ste potpisali.Bolje idi pod šatore, mikrofon u ruke, zaradi neke pare, a ne džabalebarenje i filozofiranje, putovanja po svetu

 4. Anonimni

  A STA JE SA SRPSKOM HAAAA SLOBO SLOBO

 5. Anonimni

  E SLOBO I NECE VERUJ JER VI POJANI MILOSEVICI NE LAZETE SVOJ NAROD KAZETE TOLIKO DA VAS SAD ALBANCI NE VIDE VISE

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike