U trendu

Dobrosavljević: Nema uslova za slobodne izbore, ali se moramo boriti za njih

Predsednik Izvršnog odbora Narodne stranke (NS) Vladimir Dobrosavljević izjavio je da danas ne postoje uslovi za slobodne i demokratske izbore, ali da bi opozicija trebalo da nastavi borbu za njihovo uspostavljanje.  

„Učestvovanje na izborima pod sadašnjim uslovima bilo bi kao izlazak vezanih ruku i nogu u ring protiv Majka Tajsona. Birački spisak, televizije Pink, Hepi, RTS… To je samo vrh ledenog brega koji je vidljiv, dok je veći i važniji deo ispod površine – kriminalizacija izbornog procesa, pritisak na zaposlene u javnom sektoru, pretnje biračima i zloupotreba državnih resursa u kampanji“, rekao je Dobrosavljević u Bojniku, gde je osnovan opštinski odbor Narodne stranke.

Dobrosavljević je naveo da se ne može slobodno glasati ako su ispred biračkih mesta parkirani džipovi bez tablica u kojima sede naoružani ljudi i popisuju ko je glasao, saopštila je NS.

„Moramo stalno da se borimo za slobodne izbore, jer bez njih nema ni slobodne volje gradjana. Ovaj sistem se više ne može popraviti, nego mora da se iz temelja promeni. Put ka promeni sistema je njegova potpuna deligitimizacija“, rekao je Dobrosavljević.

Za predsednika Opštinskog odbora Narodne stranke Bojnik izabran je Aleksandar Stojanović.

(Beta)

Napišite komentar