U trendu

DosadaĆĄnji funkcioneri PSG: Podneli smo ostavke zbog nedopustivog odnosa prema ljudima

DosadaĆĄnji funkcioneri Pokreta slobodnih gradjana (PSG) iz Vojvodine izjavili su danas da su podneli ostavke na funkcije u tom pokretu zbog „potpuno nedopustivog odnosa prema ljudima, a ne zbog Dragana Djilasa“.

„Problema u PSG ima puno, i to viĆĄe nije nikakva tajna.Razlozi naĆĄih odlazaka najmanje su oni koje navodi gospodin Veljanovski. Niko od nas u PSG nije uĆĄao zbog gospodina Djilasa, pa niko zbog njega ni ne odlazi. OpĆĄirna pisma i analize naĆĄih razloga poslali smo predsedniĆĄtvu Pokreta – ukratko, to su: odnos prema politici i načinu vodjenja organizacije, odnos prema Vojvodini i najviĆĄe odnos prema ljudima. Potpuno nedopustiv odnos prema ljudima“, kazali su oni agenciji Beta.

Ostavke su podneli član PredsedniĆĄtva PSG i predsednik Odbora za Vojvodinu NebojĆĄa Milenković, član IzvrĆĄnog odbora, Odbora za Vojvodinu i poverenik za Srednji Banat Branislav Guta Grubački i članica IzvrĆĄnog odbora, Odbora za Vojvodinu i poverenica za JuĆŸnu Bačku Zorana Ć obot.

Na pitanje da li posle njihovih ostavki postoji Odbor Pokreta slobodnih gradjana za Vojvodinu, oni su kazali da je to pitanje za PredsedniĆĄtvo PSG.

„A poĆĄto je uz naĆĄe ostavke svoje tiho povlačenje najavio i njegov četvrti član – jasno je da u ovom sastavu on, naĆŸalost, viĆĄe ne postoji“, kazali su dosadaĆĄnji funkcioneri pokrajinskog Odbora PSG.

KomentariĆĄući tu odluku pokrajinskog rukovodstva, član PredsedniĆĄtva PSG Rade Veljanovski kazao je ranije da je do razilaĆŸenja doĆĄlo jer Pokret nije prihvatio članstvo u Savezu za Srbiju koji formira bivĆĄi gradonačelnik Beograda Dragan Djilas.

„Tu smo imali dva različita miĆĄljenja. Oni su smatrali da treba odmah to da prihvatimo. Ostali nisu tako mislili. PSG nije potpuno zatvorio vrata saradnje sa bilo kim, ali za to treba da postoje principi i vrednosti. NaĆĄa opoziciona scena je u previranju i mi smatramo da svako treba da gradi i jača svoj identitet, da bi tako pojedinačno jaki, mogli da se suprotstavimo vlasti“, kazao je Veljanovski za beogradski dnevnik Danas.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.