U trendu

Dosta je bilo: Da bi bojkot bio uspešan cela opozicija mora da bojkotuje izbore

Pokret Dosta je bilo (DJB) saopštio je danas da će šanse da bojkot dela opozicije išta postigne u borbi za demokratiju u Srbiji postati nemoguća misija ukoliko Pokret slobodnih gradjana (PSG) odluči da prekrši dogovor o zajedničkom bojkotu izbora.

Kako kažu, smatraju da je PSG tu odluku doneo po „savetu“ zvaničnika Evropske unije (EU), koje naivno smatra saveznicima u odbrani demokratskih principa u Srbiji.

„DJB već više od godinu dana upozorava javnost i celu opoziciju da se u borbi za uspostavljanje fer i slobodnih uslova za izbore u Srbiji ne možemo osloniti na EU, za koju se pokazalo da u potpunosti podržava vlast Aleksandra Vučića, već da do cilja možemo stići samo zajedničkim pritiskom i na vlast i na EU preko pretnje bojkotom“, navodi se u saopštenju.

Kako su u DJB istakli, uspeh bojkota direktno zavisi od niske izlaznosti i stoga cela opozicija mora da bojkotuje izbore da bi bojkot bio uspešan.

„Dodatno zabrinjava mogućnost da su tačni današnji navodi medija da je PSG ovaj potez povukao nakon razgovora sa (Borisom) Tadićem i (Draganom) Djilasom koji takodje potajno planiraju izlazak na izbore“, piše u saopštenju i dodaje se da se DJB nada da se to, ipak, neće desiti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.