U trendu

Dosta je bilo: Decentralizovati Srbiju

Zamenik koordinatora za Vojvodinu Pokreta Dosta je bilo Nikola Štula izjavio je danas da se taj pokret zalaže za decentralizaciju Srbije, za vraćanje imovine i davanje širih nadležnosti opštinama i okruzima.

Štula je u saopštenju naveo da ne žive svi gradjani Srbije u Beogradu i dodao da odluke treba da se donose tamo gde gradjani žive.

„Ukoliko naša politika dobije dovoljnu podršku glasača, javni novac će se u većoj meri trošiti tamo gde se poreski prihodi i stvaraju – na lokalu i po okruzima. Okruzi i opštine će upravljati svojim prihodima, ali i imovinom na svojoj teritoriji“, kazao je Nikola Štula.

On je dodao da je usvajanje izmena Zakona o poljoprivrednom zemljištu Skupština Srbije namenjeno pre svega za nemačku kompaniju Tenis i dodao da će banatske opštine biti „prve na udaru“.

„U njima će iz licitacije, u kojoj se poljoprivredna gazdinstva bore za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta, biti izuzeta zemlja obećana nemačkoj kompaniji Tenis. Čitavih 3.000 hektara državne zemlje u svakoj opštini neće biti ponudjeno domaćim poljoprivrednicima“, kazao je Štula.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.