U trendu

Dosta je bilo zove demokrate da raskinu koalicije sa socijalistima na svim nivoima

Pokret „Dosta je bilo“ Saše Radulovića pozvao je danas Demokratsku stranku (DS) da raskine koalicije sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS) na svim nivoima zbog podrške koju su socijalisti dali rušenju objekata u beogradskoj četvrti Savamala.

„Socijalistička partija Srbije je javnom podrškom nezakonitom rušenju u Savamali tokom izborne noći, a u pokušaju da se dodvori mandataru, još jednom pokazala da ne veruje u vladavinu prava. Pozivamo DS da raskine sve koalicije sa SPS-om na svim nivoima jer bilo kakva saradnja više ne bi smela biti moguća. Ne postoji opravdanje“, navodi se u saopštenju.

Taj pokret je naveo da taj zahtev posebno važi za opštinu Stari grad, na čijoj se teritoriji u najvećoj meri i održavaju gradjanski protesti protiv rušenja u Savamali.

„Ako mandataru sutra padne na pamet da udje u bager u sred bela dana i krene da ruši po Starom gradu, kako će na to reagovati odbornici SPS-a i radikala na Starom gradu koji su na vlasti voljom Marka Bastaća iz DS-a? Da li će se ponašati personalno ili stranački?“, kaže se u saopštenju.

„Dosta je bilo“ je podsetio da su njihovi principi za učešće u lokalnoj vlasti, pored transparentnosti i departizacije, to da saradnja nije moguća i sa SNS-om, radikalima i ostalim strankama koje podržavaju politiku mandatara Aleksandra Vučića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.