U trendu

Dragan Marković: Tužiti Hag zbog smrti Miloševića

Predsednik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković Palma rekao je danas da advokati Slobodana Miloševića treba da tuže Haški tribunal „za ubistvo“ predsednika Savezne Republike Jugoslavije i Srbije.

„Po pravilima Haškog tribunala, ako je osumnjičeni za ratni zločin dobio oslobadjajuću presudu, nema pravo da tuži taj sud, ali ovde se radi o ubistvu Slobodana Miloševića, koji je otišao zdrav, a vraćen u kovčegu, kao i mnogo drugih Srba koji su pod sumnjivim okolnostima skončali u haškom kazamatu“, napisao je Marković u saopštenju.

Kako je ocenio, „oslobadjajuća presuda Slobodanu Miloševiću traži odgovore na mnoga pitanja“.

„Zašto su uvedene sankcije Jugoslaviji i zašto je bombardovana. Zašto Srbija toliko čeka za ulazak u Evropsku uniju i ima kriterijume kakve nijedna zemlja do sada nije imala?“, napisao je Marković u izjavi.

On je podsetio da je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg prilikom poslednje posete Srbiji rekao da je NATO bombardovao Srbiju zbog Slobodana Miloševića.

„Hag je demantovao šefa NATO pakta i zato je NATO odgovoran za bombardovanje Srbije, ubistva civila, za stanje u privredi i ekonomiji Srbije koja je u tom bombardovanju uništena“, rekao je Marković.

Marković je napisao i da Srbija i Srbi nikada nisu vodili osvajačke, već odbrambene ratove  –  u Hrvatskoj protiv povratka ustaške NDH, u Bosni i Hercegovini protiv islamskog terorizma, a u na Kosovu i Metohiji protiv albanskog terorizma.

„Haški tribunal je napravljen za Srbe i sudilo se samo Srbima, a oslobadjali se najveći ratni zločinci, kao što je Ante Gotovina, Ramuš Haradinaj i krvnik iz Bosne i Hercegovine Naser Orić. Mi to nikada ne smemo da zaboravimo“, istakao je Marković.

Marković piše i „da nisu Milošević i Srbija izveli udruženi zločinački poduhvat, već su udruženi zločinački poduhvat uradili Tudjman, Izetbegović, Haradinaj, Tači i NATO pakt“, a da „Haški tribunal šalje nam mrtve Srbe iz svojih pritvorskih jedinica pod veoma sumnjivim okolnostima, umesto da sudi pravim zločincima“.

„Zašto te velike sile ne poštuju Rezoluciju (Saveta bezbednosti UN) 1244 koju su sami sastavili, kao i Dejtonski sporazum? Svakodnevno imamo napade na Srbiju iz Hrvatske u vidu proustaškog delovanja i novog proterivanja Srba i ćirilice, a članica su Evropske unije, koja pri tom ćuti“, ocenio je Marković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar