U trendu

Drecun: Vučić ide na Kosovo da smiri tenzije i ohrabri gradjane

Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviti za vikend na Kosovu kako bi smirio tenzije i ohrabrio gradjane posle ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića, ali da je to za predsednika bezbednosno rizična poseta.

„To je bezbednosno rizična poseta za njega (Vučića), ali je i izuzetno bitna – pokazaće da država Srbija stoji u potpunosti iza srpskog naroda i posle posete situacija će biti u potpunosti jasna“, rekao je Drecun za Radio-televiziju Srbije.

On je kazao da je ubistvo Olivera Ivanovića brutalan čin koji su izveli profesionalci.

„Država Srbija će raditi svim svojim kapacitetima, pokrenuta je istraga koja će dati rezultate“, kazao je Drecun i dodao nadležni na Kosovu odbijaju da daju informacije srpskim organima, jer žele da manipulišu dokazima i sakriju istinu.

Prema njegovim rečima, ključne informacije u istrazi mogli bi da daju predsednik Skuštine Kosova Kadri Veselji i američki Stejt department koji je napravio procenu da se mogu očekivati neredi na severu Kosova.

Upitan da li postoji realna opasnost od destabilizacije na Kosovu, Drecun je odgovorio da se pokazalo da za tako nešto postoje kapaciteti i da je sada dilema da li je ubistvo Ivanovića „početka ili kraj jednog šireg plana“.

Oliver Ivanović ubijen je u utorak  dok je ulazio u prostorije stranke, a biće sahranjen u četvrtak u Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.