U trendu

Država još žešće i ozbiljnije protiv kirminalaca

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da će država imati još žešće i ozbiljnije akcije, da pokaže ubicama i kriminalcima da Srbija nije pogodno tle za njihovo delovanje.

Upitan o bezednosnoj situaciji u Srbiji, imajući u vidu ubistvo advokata Dragosvala Ognjanovića, Vučić je rekao da misli da je ona dobra, i bolja nego 2001. godine, 2002. godine, 2011. godine, što se, kako kaže, vidi po smanjenom broju ubistava.

Međutim, on je rekao da ga brine „rat dva klana“ oko tržišta narkotika i da to postaje nešto sa čime država mora na brutalniji način da se obračuna.

„Uzrujan sam zbog toga. Razgovarao sam sa Nebojšom Stefanovićem. Policija radi akcije koje su mnogima neprijatne, ali u svakom slučaju moraćemo da imamo još žešće i ozbiljnije akcije, da pokažemo da Beograd i Srbija ne mogu da budu poligon za njihovo delovanje“, rekao je Vučić.

Beogradski advokat Dragoslav Ognjanovic ubijen je u subotu uveče u Novom Beogradu, a njegov sin je ranjen.

Ognjanovic je bio u pravnom timu Luke Bojovica, bio je i jedan od branilaca Slobodana Miloševica pred Haškim tribunalom, a bio je i branilac Đorda Prelica, jednog od optuženih u slucaju ubistva državljanina Francuske Brisa Tatona.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike