U trendu

DS: Imenovanje Gašića vodi urušavanju sistema bezbednosti

Predsednik Odbora Demokratske stranke za bezbednost, odbranu i vanredne situacije, general u penziji Sreto Malinović, izjavio je danas da imenovanje Bratislava Gašića za direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) predstavlja „namirivanje partijskih zasluga“ i da vodi ka narušavanju sistema bezbednosti i „potpunoj devastaciji državnih institucija“.

„Bilo je za očekivati da Aleksandar Vučić, u svom pohodu na osvajanje apsolutne vlasti, pre stupanja na predsednički tron postavi na mesto direktora BIA čoveka od poverenja, poslušnog, kompromitovanog i nekompetentnog. Takva matrica uspostavljanja kontrole nad izvršiocima nametnula je Gašića kao srećno rešenje“, naveo je Malinović u izjavi agenciji Beta.

Malinović je dodao da je indikativno i nimalo slučajno Vučićevo obrazloženje da je Gašić „platio visoku cenu“ jer je godinu i po bio bez funkcije.

„To je fenomenalna akrobacija za diskreditaciju eksponiranog lica. Zato, bez obzira na zvučnost funkcije – direktor BIA, smatram da je on u ovoj unutarstranačkoj kombinatorici marginalizovan!“, dodao je on.

Nekadašnji zamenik komandanta Ratnog vazduhoplovstva je dodao da je, nezavisno od „afere helikopter“, „bezbednosnih provera i kompetencija“, postavljanje Gašića na mesto direktora BIA namirivanje partijskih zasluga koje mogu dovesti do uništenja državnih institucija sa nepopravivim posledicama.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar