U trendu

DS: Krivična prijava protiv Ružića

Demokratska stranka (DS) najavila je danas da će podneti krivičnu prijavu protiv ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branka Ružića, jer su u privremeni organa u opštini Pećinci imenovani samo članovi Srpske napredne stranke.

Kako se navodi u saopštenju DS-a, Ružić je prekršio član 86 Zakona o lokalnoj samoupravi, jer su za svih pet članova privremenog organa u Pećincima imenovani samo funkcioneri Srpske napredne stranke.

DS u Pećincima ima pet odbornika, a lokalna grupa gradjana tri.

„Očigledno je reč o najgrubljem kršenju Zakona koje ima za cilj da unapred pripremi teren za izborne zloupotrebe“, navedeno je u saopštenju.

DS ističe da „takve niti bilo kakve druge zloupotrebe neće dopustiti“ i da će se boriti da se predsojeći lokalni izbori odvijaju u zakonskoj atmosferi.

Predsednica opštine Pećinci Dubravka Kovačević podnela je ostavku na tu funkciju, ali kako je Beti rečeno, ne u Skupštini opštine, već direktno Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

Posle podnošenja ostavke, Ministarstvo je uspostavilo privremenu upravu. Na čelu privremenog organa je upravo Dubravka Kovačević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.