U trendu

DS: Mediji da objave svedočenje Lidije Udovički

Demokratska stranka (DS) pozvala je danas „pojedine režimske medije“ da objave čitavo svedočenje Lidije Udovički tokom afere „Prisluškivanje“ da ne izvrću iz konteksta i ne falsifikuju.

Dnevni listovi „Informer“ i „Alo“ objavili su danas da je Lidija Udovički, sestra ministarke državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički, dala iskaz o aferi „Prisluškivanje“ u kome je negirala je da upoznala direktora Elektromreža Srbije (EMS) i kuma premijera Aleksandra Vučića, Nikolu Petrovića.

„Neka objave celo svedočenje, da bi Srbija spoznala mafijašku hobotnicu koja se nalazi na čelu države. Nije Lidija lagala. Vi lažete i kradete, gospodo!“, naveo je DS u saopštenju.

Ta partija je ocenila da pojedini mediji koji brane Vučićevog kuma žele da stvore privid da je Lidija Udovički lagala kada je lideru DS Bojanu Pajtiću rekla da ju je „Petrović reketirao“.

„To je apsolutno netačno. Lidija Udovički nije lagala ni tada ni sada u svom iskazu. I tada i sada ona potvrdjuje da je reketirana, ali nikada nije tvrdila da je Nikola Petrović toliko neinteligentan da je dva miliona evra tražio on lično i neposredno od nje“, dodala je DS.

Demokratska stranka navela je i da veruje Udovički i njenoj dokumentaciji neuporedivo više nego „gospodinu kumu Petroviću“.

Portal Teleprompter je u septembru prošle godine objavio transkript telefonskog razgovora izmedju Bojana Pajtića i Lidije Udovički o reketu koji je Vučićev kum i direktor EMS-a, Nikola Petrović, pokušao da naplati od američke firme Kontinental vind partners (Continental Wind Partners).

Po pisanju tog portala, od Udovički je traženo dva miliona evra da bi vetropark bio priključen na mrežu EMS-a.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.