U trendu

DS: Ne može se upravljati državom vanrednim konferencijama za novinare

Demokratska stranka ocenila je danas da se suštinski razlozi za protest u Beogradu, ali i proteste koji slede, nalaze u načinu na koji vladajući režim pokušava da upravlja duštvom i predstavljaju dokaz da se državom ne može upravljati preko vanrednih konferencija za novinare.

„Predsednik Srbije Aleksandara Vučić sada pokušava da svakog gradjanina Srbije proglasi za krivca za katastrofalno stanje u državi i društvu. On bi da o svemu odlučuje, a da ni za šta ne bude kriv. Zato je jedna od glavnih poruka sinoćnog protesta: Ko se pita za sve, taj za sve treba i da odgovara“, saopštio je DS.

DS je dodao da se državom ne može vladati propagandom putem medija i da je za rešavanje složenih problema kao što je pandemija COVID-19, potrebno znanje, iskustvo i odgovornost, odnosno „sve ono što Vučić nema“.

Demokrate su ocenile da je melodrama u Vučićevom izvodjenju i režiji, samo povod za izliv gradjanskog nezadovoljstva.

„U centru Beograda se sinoć protestvovalo protiv svega lošeg što je režim Aleksandra Vučića uradio u poslednjih osam godina: laži, kriminala, nasilja, gušenja sloboda, bolesti za čije širenje je direktno odgovorna vlast, nadolazeće bede, pregovora o Kosovu kojima niko ne zna ni temu, ni cilj“, navedeno je u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar