U trendu

DS: Ne odbijamo razgovore o alternativi aktuelnoj vlasti

Demokratska stranka (DS) ne odbija razgovore, i posle unutarstranačkih reformi biće spremna da razgovara o predlozima za stvaranje efikasne alternative aktuelnoj vlasti, rečeno je danas u DS-u.

Povodom predloga Dragana Djilasa o stvaranju opozicionog saveza u Srbiji, u DS je Beti rečeno da oni „ne odbijaju razgovore“.

„Srbiji i gradjanima je potrebna jaka DS. Iz tog razloga, neophodna je unutarstranačka reforma u sklopu koje će biti održani izbori koji će ojačati stranku, a nakon toga smo spremni da razgovaramo o raznim predlozima u cilju stvaranja efikasne i uverljive alternative ovoj vlasti“, naveli su u DS-u.

Djilas je danas za TV N1 izjavio da opozicija u Srbiji mora da se udruži u čvrst savez koji bi imao zajedničko predsedništvo i stručne timove za različite oblasti i ocenio da su izbori u Beogradu pokazali da je ujedinjenje opozicije u jedan savez, jedino rešenje za promene u Srbiji.

„Moj predlog je da se formira jedan savez koji će biti iznad obične koalicije, koji će imati svoja tela, da svaka stranka da svoje ljude, da ima neke programske stvari“, naveo je Djilas koji je bio kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije koju su činili Narodna stranka, Pokret slobodnih gradjana, Levica Srbije i Sindikat Sloga.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.