U trendu

DS ne želi da građani žive bolje

Potpredsednica Srpske napredne stranke i potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović ocenila je danas da će projekat Beograd na vodi doneti mnogo koristi Srbiji i dodala da joj je žao to to ne razume poslanik opozicione DS Balša Božović koji je zbog tog projekta podneo krivičnu prijavu protiv nje.

„Šteta što narodni poslanik DS ne shvata da njegovo delovanje šteti Srbiji i građanima naše zemlje. Razumem da opozicioni poslanik Božović bude protiv projekta Beograd na vodi zato što njegova stranka nije imala znanja, volje i hrabrosti da se upusti u jedan ovakav projekat. Ali ne razumem da neko, pa i poslanik Božović, može da bude protiv toga da se uposli domaća građevinska industrija“, navodi se u izjavi Zorane Mihajlović.

Ona je dodala da ne može da razume da bilo ko, pa i Božović, bude protiv otvaranja novih radnih mesta, da bude protiv toga da Beograd uredi svoju obalu i dobije prostor kojim će se ponositi svi građani Srbije.

„Da li je zbog svega ovoga poslanik Božović podneo prijavu protiv mene kao potpisnika koji je u ime Vlade Srbije potpisao ugovor o realizaciji ovog projekta. Beograd na vodi nije samo vizija premijera Aleksandra Vučića, to nije vizija samo svih onih koji Srbiji žele dobro. To je vizija svih nas u Srpskoj naprednoj stranici jer je reč o projektu koji gura Srbiju napred“, navela je potpredsednica SNS.

Zorana Mihajlović je dodala da je Božović „mogao da podnese prijavu i zbog dolaska Ikee, Lidla, zbog toga što MMF pozitivno ocenjuje reforme koje sprovodi Vlada Srbije, zbog toga što smo skočili na listi Svetske banke“.

„Beograd na vodi doneće korist svim građanima Srbije, pa i poslaniku Božoviću. Samo je šteta za Srbiju što ima narodne poslanike koji ne žele da naši građani žive bolje“, navela je Zorana Mihajlović.

Poslanik DS Balša Božović podneo je danas krivičnu prijavu protiv ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, zbog toga što je potpisala ugovor o projektu „Beograd na vodi“, za koji je ocenio da je štetan.

Božović je novinarima u Skupštini Srbije rekao da u ugovoru postoje odredbe koje su štetne za Srbiju i da mora biti stavljen van snage jer poništava domaće zakonodavstvo i Ustav Srbije.

On je dodao da je bez obzira na tu činjenicu Mihajlović ipak potpisala ugovor, a da nije ni pokušala da ga izmeni.

Prijava je podneta i protiv NN lica. Ugovor o zajedničkom ulaganju u projekat Beograd na vodi potpisan je u aprilu u Beogradu. Srbija je, prema tom ugovoru, vlasnik 32 odsto kapitala, dok je partner iz ujedinjenih Arapskih Emirata vlasnik 68 odsto kapitala zajedničkog preduzeća „Beograd na vodi“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.