U trendu

DS: Obustaviti prinudna iseljenja gradjana

Demokratska stranka (DS) osudila je današnje kako se navodi, „nasilno“ iseljenje porodice Aksentijević iz stana u Novom Beogradu i zatražila obustavljanje takve prakse, ocenjujući da „nijedno iseljenje, nijedna odluka, sudska ili druge instance ne može i ne sme rezultirati time da lica pogodjena iseljenjem postanu beskućnici“.

Navodeći da je „istovremeno gradjenje Potemkinovih sela i razgradjivanje porodičnih domova sramno i po posledicama tragično“, DS je u saopštenju ocenio da je „posebno problematično što se selektivno primenjuju zakonske odredbe a efikasnost dokazuje na pogrešnim primerima i na necelishodan način“.

„Kako je moguće da se brzina, snaga i jačina iskazuje samo u slučajevima za čije adekvatno rešenje potrebno je samo sluha, volje i znanja. Predsednik države vodi monologe ili u fingiranoj polemici delegitimizira sagovornike, ističe svoje ocene na Pravnom fakultetu i humanost pred kamerama, nikada, medjutim, nije nastojao da stvarni problem i realnu muku ljudi koje je njegovo ‘zlatno doba’ ostavilo bez doma i imovine, reši“, piše u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.