U trendu

DS: Odbijena ostavka Bislimija, prihvaćen Ješićev predlog

Predsedništvo Demokratske stranke (DS) je tokom rasprave o finansijama stranke, usvojilo predlog potpredsednika Gorana Ješića da se angažuje eksterni revizor koji će utvrditi sve činjenice koje su dovele do uvodjenja višegodišnje blokade stranačkog računa, a odbijena je i ostavka koju je ponudio poslovni direktor Amir Bislimi.
 
Na sinoćnoj sednici predsedništva potvrdjena je posvećenost DS-a ulasku u Evropsku uniju, „ne zbog trenutne političke situacije u zemlji ili dešavanja u EU, već zbog vrednosti, ideje i karaktera EU, kao i političkih, ekonomskih i drugih interesa Srbije“, saopštio je danas DS.
 
„Likovanje desničara i ekstremnih desničara širom Evrope nad činjenicom da je Velika Britanija izašla iz EU neshvatljivo je, štetno i može doprineti samo dezintegraciji i daljem usložnjavanju situacije“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da se je „već jasno da se u vladajućoj koaliciji naziru prve pukotine kada su u pitanju evropske integracije Srbije, ali DS nikada nije i nikada neće dozvoliti da bilo ko ugrozi evropski put Srbije“.

Na sednici predsedništva, održanoj sinoć, razmatran je i usvojen finansijski izveštaj DS za 2105. godinu, dodaje se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar