U trendu

DS: Olovkom kao bakljom osvetlimo Srbiju

Liideri Demokratske stranke (DS), Nove stranke, stranke Zajedno za Srbiju i Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ pozvali su danas okupljene na mitingu DS u Nišu da na predstojećim izborima kažu „ne obmanama, korupciji i premijeru Aleksandru Vučiću“.

Mitingom pod nazivom „Osvetli Srbiju, osvetli Niš“ koji je održan ispred Tržnog centra „Kalča“, DS je i zvanično krenula u kampanju za predstojeće izbore.

Lider Demokratske stranke Bojan Pajtić je ocenio da Srbijom, nakon dolaska Srpske napredne stranke na vlast „vlada mrak“, ali da građani koji budu izašli na izbore „svojom olovkom, kao bakljom, mogu osvetliti Srbiju“.

„Ova agonija će biti završena ukoliko izađete na izbore i zaokružite svoju slobodu“, rekao je Pajtić pred oko dve hiljade građana.

On je istakao da građane vlast „svakodnevno obasipa aferama, grozotama i kojekakvim rialiti programima“, da bi ona „koliko-toliko izgledala pristojno“.

„Na čelu zemlje je Veliki brat koji nadgleda šta svako od nas čini, ali ako je Srbija spala na to da zavisi od njegove volje, onda su došla krajnja vremena. Građani moraju da vrate sebi dostojanstvo, a učiniće to izlaskom na izbore“, kazao je Pajtić.

On je rekao i da Vučiću stižu pohvale iz inostranstva, ali ne i od građana Srbije.

„Njegove reforme svele su se na to da je keramičara reformisao u ministra odbrane, a plagijatora u ministra policije. Na pleća naroda natovario je čitavu armiju svojih partijskih drugova i sve veće kazne i namete“, rekao je Vučić.

Lider Nove stranke Zoran Živković rekao je da opozicione stranke treba da naprave novu koaliciju, ali „ne sa svim i svakim, i nikako ne sa onima koji su se nudili Vučiću“.

Predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željko Veselinović rekao je da reforme u Srbiji predstavljaju „udar na sirotinju“.

„Srbija je na dnu Evrope po prosečnim i minimalnim zaradama, po stopi zaposlenih i po stopi nezaposlenih. Vlast tvrdi da je stopa nezaposlenih 16 odsto, ali mi tvrdimo da je 35 odsto. Oni tvrde da Srbija ima 500.000 nezaposlenih, ali sigurno ih je 800.000“, podvukao je Veselinović.

Miting Demokratske stranke podržali su Liberalno demokratska parija i Narodni pokret Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar