U trendu

DS: Oslobadjajuća presuda Kertesu i Ivkoviću dokaz rehabilitacije politike devedesetih

Zamenik predsednika Demokratske stranke (DS) Igor Salak ocenio je da je današnja oslobadjajuća presuda bivšem ministru Branislavu Ivkoviću i bivšem direktoru Uprave carina Mihalju Kertesu dokaz „potpune rehabilitacije politike devedesetih godina“.

Salak je u saopštenju naveo da je ta presuda „još jedan žalostan dokaz da Srbijom danas vladaju isti ljudi i političke snage koje su našu zemlju moralno, materijalno i na svaki drugi način razorile tokom poslednje decenije prošlog veka“.

„Istovremeno, to je i jasna indikacija u kojem pravcu idu naša država i društvo, od kojih neće ostati ništa ukoliko dovoljno dugo potraje druga vladavina jahača apokalipse iz devedesetih godina“, ocenio je funkcioner DS-a.

Viši sud u Beogradu oslobodio je bivšu sekretarku Vlade Srbije Živku Knežević, nekadašnjeg ministra Branislava Ivkovića i bivšeg direktora Uprave carina Mihalja Kertesa optužbe da su zloupotrebili službeni položaj prilikom dodele stanova u vlasništvu države pre dve decenije.

Kako se navodi u saopštenju tog suda, sudsko veće je zaključilo da se iz pisanih dokaza tužilaštva ne može pouzdano zaključiti da su oni izvršili dela koja im se stavljaju na teret, odnosno da je krajem 1997. i početkom 1998. godine Kertes podstrekivao Živku Knežević da mu izradi rešenje o dodeli stana, a da je Ivković to rešenje potpise, čime bi nekadašnji direktor Uprave carina stekao imovinsku korist.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.